donderdag 22 januari 2015

#Recept ‘Maaltijdsalade CHALLENGE’



Gisteravond ben ik weer de keuken ingedoken om iets uit te proberen. Ik ging de challenge aan om zoveel mogelijk ingrediënten bij elkaar te voegen en kijken hoe dat smaakt. AND IT WORKED!!! 


Wat heb je nodig? (voor een hele grote bak!)
2 zakken krieltjes (neutraal)
1 grote zoete aardappel
1 hele broccoli
zwarte en groene olijven (zoveel je wilt)
1,5 tonijn uit blik
2 tomaten (hoeft niet perse)
1 rode ui
1 zak sla melange (maakt niet uit welke)
3 eieren

Voor de krieltjes heb je nodig:
Olijfolie
2 teentjes knoflook
zout naar smaak
3 el sweet chilisaus
1 tl sambal oelek
1,5 el Ketjap manis
3 tot 4 tl paprikapoeder
0,5 tl gemberpoeder
0,5 tl curry poeder

 
Hoe maak je dit?
1. Begin met de krieltjes te bakken in een pan met alle kruiden, chilisaus, sambal oelek, ketjap manis en knoflookteentjes. Hou dit met een deksel op laag vuur. Goed blijven roeren tussendoor.

2. Snij ondertussen de broccoli en zoete aardappel in kleine stukjes. Kook deze nu beide apart van elkaar tot ze gaar zijn. Je weet dat ze gaar zijn als je er met een vork makkelijk doorheen kan prikken.

3. Kook ook je eieren en laat ze erna afkoelen. Snij ondertussen de tomaten en ui in kleine stukjes.
4. Doe nu de tomaten, ui, olijven en tonijn in een grote bak. Als de krieltjes klaar zijn kun je deze ook toevoegen. Voeg ook wat sla toe. Ik heb nog niet eens de helft gebruikt uit zo’n zak.

5. Ik heb de eieren in stukjes gesneden en samen met de broccoli en zoete aardappel bewaart voor het laatst. Dit heb ik expres gedaan omdat deze niet helemaal heel blijven als je alles door elkaar heen roert.

Omdat ik zoveel had gemaakt, had ik het de volgende dag meegenomen naar school als lunch! Ik zou het ook maar 1 extra dag bewaren, niet langer.  Eet smakelijk!
 

Liefs,

F

Geen opmerkingen:

Een reactie posten