Shakshuka? Wat is dat?
Ja, dit is geen standaard gerecht wat
je zomaar op een menu kaart ziet staan. Shakshuka is een Arabisch gerecht dat
wordt gemaakt met de ‘restjes’ uit je koelkast. Iedereen heeft deze
ingrediënten vaak nog wel liggen.
Daarom is het extra makkelijk om dit te maken als ontbijt, lunch of diner. Ongeacht of je het nu kent of niet, vind ik dat je het serieus eens moet proberen! Dit is echt lekker.
Daarom is het extra makkelijk om dit te maken als ontbijt, lunch of diner. Ongeacht of je het nu kent of niet, vind ik dat je het serieus eens moet proberen! Dit is echt lekker.
Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)
2 eieren
handje koriander
2 tomaten (in blokjes gehakt)
1 ui (of een halve, wat jij lekker vindt)
1 teentje knoflook
2 el tomatensaus
1 tl sambal oelek
olijfolie of boter om in te bakken
handje koriander
2 tomaten (in blokjes gehakt)
1 ui (of een halve, wat jij lekker vindt)
1 teentje knoflook
2 el tomatensaus
1 tl sambal oelek
olijfolie of boter om in te bakken
Optioneel: (een halve of hele) rode paprika (ik had dit niet
meer liggen, anders had ik het ook toegevoegd)
Zout en peper naar smaak
1 tl komijn
0,5 tl gemberpoeder
1 tl komijn
0,5 tl gemberpoeder
Hoe maak je dit?
Doe eerst wat olijfolie in de pan en pers daarna je knoflook
uit. Hak ook meteen het uitje fijn en laat samen even glazig worden.
Nu kan je de tomatensaus en sambal oelek toevoegen en daarna
de koriander (die je fijn hebt gehakt). Voeg ook de tomaten toe. Laat even 2
tot 3 min staan op zacht vuur.
Tot slot voeg je de 2 eieren toe en alle kruiden. Laat dit
op zacht vuur staan en blijf er bij. Je ziet vanzelf hoe lang dit nodig is. Eet
smakelijk!
Liefs,
F
Geen opmerkingen:
Een reactie posten