woensdag 7 januari 2015

#Recept ‘Shakshuka’



Shakshuka? Wat is dat? 
Ja, dit is geen standaard gerecht wat je zomaar op een menu kaart ziet staan. Shakshuka is een Arabisch gerecht dat wordt gemaakt met de ‘restjes’ uit je koelkast. Iedereen heeft deze ingrediënten vaak nog wel liggen. 
Daarom is het extra makkelijk om dit te maken als ontbijt, lunch of diner. Ongeacht of je het nu kent of niet, vind ik dat je het serieus eens moet proberen! Dit is echt lekker.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)
2 eieren
handje koriander
2 tomaten (in blokjes gehakt)
1 ui (of een halve, wat jij lekker vindt)
1 teentje knoflook
2 el tomatensaus
1 tl sambal oelek
olijfolie of boter om in te bakken

Optioneel: (een halve of hele) rode paprika (ik had dit niet meer liggen, anders had ik het ook toegevoegd)

Zout en peper naar smaak
1 tl komijn
0,5 tl gemberpoeder 

Hoe maak je dit?
Doe eerst wat olijfolie in de pan en pers daarna je knoflook uit. Hak ook meteen het uitje fijn en laat samen even glazig worden. 

Nu kan je de tomatensaus en sambal oelek toevoegen en daarna de koriander (die je fijn hebt gehakt). Voeg ook de tomaten toe. Laat even 2 tot 3 min staan op zacht vuur.

Tot slot voeg je de 2 eieren toe en alle kruiden. Laat dit op zacht vuur staan en blijf er bij. Je ziet vanzelf hoe lang dit nodig is. Eet smakelijk! 


Liefs,

F

Geen opmerkingen:

Een reactie posten