Tijdens mijn reis naar Istanbul had ik me vooraf al helemaal
bedacht hoe tekeer ik zou gaan met allerlei lekkere zoetigheden en veel eten!
Het
tegenoverstelde is waar.. Ja, ik heb me keurig netjes gedragen op deze minivakantie.
Best trots moet ik zeggen, ofja, toch niet helemaal als ik nu even terug denk
aan de grote stuk chocoladetaart, de snoepjes en wafel met veel ijs,
uhmm fruit bedoel ik.
Maar hey, als dit
alles is, dan ben ik
blij!
Het is tenslotte vakantie.
Ik heb echt genoten van het Turkse eten. En heb ik daarnaast
zo fatsoenlijk en gezond geprobeerd te eten. Ik moet zeggen dat dit best te
doen is in een land als Turkije.
Je kunt als tussendoortje bijvoorbeeld langs
een van de Turkish Delight winkeltjes gaan en daar voor verse Medjoul dadels
(aanrader!), gedroogde vijgen of baklava gaan.
Als we gingen shoppen of aan sightseeing deden kocht ik
meestal een zakje gepofte kastanjes. Dit haalde ik bij een van de vele
kraampjes die ongeveer op elke meter van de straat staan. Kastanjes zitten
bomvol vitamine B en C.
Ik helemaal blij als ik weer zo’n
zakje kocht, jeej!
Wat je ook op iedere hoek van de straat kon krijgen was
verse granaatappelsap. Wauw, ik zou willen dat ik dit kraampje mee kon nemen
naar Nederland! Dit wil ik hier ook. (Maar
dan graag zonder mijn eigen handen vies te maken..) Je kent het wel, je maakt
een granaatappel open en alle pitjes springen overal en nergens..
Tot slot wil ik jullie aanraden om bij Ficcin te gaan eten
als je Istanbul bezoekt. Deze zit in een van de zijstraten van de Istiklal Caddesi
straat. Dit restaurantje was top!
Het eten was er echt goed en de sfeer was
lekker informeel en gezellig. Als je hier gaat eten neem dan vooral de Manti (soort dumplings met yoghurt sausje) en
vooraf natuurlijk de Turkse linzensoep. Hier was ik serieus verslaafd aan.
Nu zelf wat gaan proberen (uit mijn meegebrachte Turkse
kookboek, duh!) en misschien kan ik nog eens iets combineren met de Marokkaanse
keuken..
Liefs,
F
Geen opmerkingen:
Een reactie posten