maandag 2 februari 2015

#Recept ‘Tajine kip met olijven’



Een nieuwe week betekent nieuwe recepten! Van mijn omgeving heb ik gehoord dat ze meer recepten willen voor in de tajine. (En dit snap ik, het is zo makkelijk en gezond tegelijk!) Hierbij een mals gegaard stukje kip uit de tajine met groene olijven. Een van mijn favorieten.

Wat heb je nodig?
kipfilet of drumsticks (zoveel je nodig hebt)
olijven
olijfolie (om in te bakken)
1 ui
2 teentjes knoflook
5 takjes koriander en/of peterselie (ik heb alleen koriander gebruikt)
zout/peper (op smaak)
4 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl gemberpoeder
Hoe maak je het?
1. Maak de kipfilet schoon en snij al het viezigheid weg. Ik heb mijn kipfilet drie keer door de lengte gesneden om dunnere kipfilets te krijgen.
 
2. Snipper het uitje en de koriander fijn en doe dit samen met de knoflook in de tajine met een klein scheutje olijfolie.
 
3. Leg de kipfilet in de tajine en voeg alle kruiden toe. (Je kunt er ook voor kiezen om de kipfilet al eerder op de dag te marineren met het kruidenmengsel (inclusief uitje, knoflook en koriander), zodat alle smaken goed intrekken)
 
4. Doe na 10 min de groene olijven erbij en laat nog even door garen met de deksel op de tajine. Roer af en toe om totdat de kip gaar is. Je kunt er bijvoorbeeld mijn maaltijdsalade bij serveren. 

Liefs,

F

Geen opmerkingen:

Een reactie posten