Ohhhh i love bladerdeeg! Het maakt me dan ook niet veel uit
waarmee ze gevuld zijn.. Met bladerdeeg kun je zoveel doen. Je kan er zoete
maar ook hartige hapjes mee maken. Vandaag een hartig hapje, met een oriëntaals
tintje ;). Ik had ze gemaakt voor mijn moeder maar eigenlijk houdt zij niet zo
van bladerdeeg. Hiervan heeft ze zelfs een 2e genomen.. (yeah!)
Wat heb je nodig? (voor
+/- 12 stuks)
500 gram kipfilet
12 plakjes bladerdeeg
olijfolie
1 knoflookteentje
3 el sweet chilisaus
1 tl sambal oelek
1,5 el Ketjap manis
3 tot 4 tl paprikapoeder
0,5 tl gemberpoeder
0,5 tl curry poeder
zout naar smaak
500 gram kipfilet
12 plakjes bladerdeeg
olijfolie
1 knoflookteentje
3 el sweet chilisaus
1 tl sambal oelek
1,5 el Ketjap manis
3 tot 4 tl paprikapoeder
0,5 tl gemberpoeder
0,5 tl curry poeder
zout naar smaak
Hoe maak je dit?
Snij je kipfilet in (kleine) blokjes en doe het samen met wat olijfolie en de geperste knoflookteen in de pan.
Snij je kipfilet in (kleine) blokjes en doe het samen met wat olijfolie en de geperste knoflookteen in de pan.
Doe nu de sweet chilisaus, sambal, ketjap en alle kruiden
erbij. Roer af en toe goed door tot dat de kip gaar is.
Laat de kip even afkoelen en leg de bladerdeeg plakken klaar. Maak ze een
beetje vochtig met water. Verwarm ook vast je oven voor op 200 graden.
Als de kip is afgekoeld, kun je nu de plakjes gaan vullen. Maak
ze dicht met een vork (dit kan ook op je eigen manier). Leg ze op een
ovenschaal en maak de bovenkanten vochtig voor je ze in de oven legt. Na +/- 20
tot 25 min heb je kip in bladerdeeg met een oriëntaals tintje!
Wil je kip in bladerdeeg met een Marokkaans tintje? Voeg dan
1 tl kaneel en wat amandelschaafsel toe aan de kip. Tip: serveer dit op
verjaardagen of andere feestjes. Enjoy!
Liefs,
F
Geen opmerkingen:
Een reactie posten