donderdag 15 januari 2015

#Recept ‘kip in bladerdeeg’



Ohhhh i love bladerdeeg! Het maakt me dan ook niet veel uit waarmee ze gevuld zijn.. Met bladerdeeg kun je zoveel doen. Je kan er zoete maar ook hartige hapjes mee maken. Vandaag een hartig hapje, met een oriëntaals tintje ;). Ik had ze gemaakt voor mijn moeder maar eigenlijk houdt zij niet zo van bladerdeeg. Hiervan heeft ze zelfs een 2e genomen.. (yeah!)


Wat heb je nodig? (voor +/- 12 stuks)
500 gram kipfilet  
12 plakjes bladerdeeg
olijfolie
1 knoflookteentje
3 el sweet chilisaus
1 tl sambal oelek
1,5 el Ketjap manis
3 tot 4 tl paprikapoeder
0,5 tl gemberpoeder
0,5 tl curry poeder
zout naar smaak
Hoe maak je dit?
Snij je kipfilet in (kleine) blokjes en doe het samen met wat olijfolie en de geperste knoflookteen in de pan.

Doe nu de sweet chilisaus, sambal, ketjap en alle kruiden erbij. Roer af en toe goed door tot dat de kip gaar is.  
Laat de kip even afkoelen en leg de bladerdeeg plakken klaar. Maak ze een beetje vochtig met water. Verwarm ook vast je oven voor op 200 graden.

Als de kip is afgekoeld, kun je nu de plakjes gaan vullen. Maak ze dicht met een vork (dit kan ook op je eigen manier). Leg ze op een ovenschaal en maak de bovenkanten vochtig voor je ze in de oven legt. Na +/- 20 tot 25 min heb je kip in bladerdeeg met een oriëntaals tintje!
Wil je kip in bladerdeeg met een Marokkaans tintje? Voeg dan 1 tl kaneel en wat amandelschaafsel toe aan de kip. Tip: serveer dit op verjaardagen of andere feestjes. Enjoy!

Liefs,

F

Geen opmerkingen:

Een reactie posten