woensdag 14 januari 2015

#Recept ‘Rode linzensoep’


Als ik vrij ben vind ik het leuk om nieuwe recepten te proberen. Vandaag ben ik ook de keuken in gegaan om een rode linzensoep te maken. Ik heb hem al vaker gemaakt maar probeer het toch steeds net wat anders te doen door bijvoorbeeld te variëren met groente en/of kruiden. Deze soep is in ieder geval te lekker om niet te proberen en snel gemaakt! (Tip voor de studentjes die gezamenlijk koken ;) ) Alleen kant en klaar uit de winkel is sneller..  
 
Wat heb je nodig? (voor 6 tot 8 personen)
Olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
500 gram rode linzen (kun je gewoon bij de Jumbo halen)
halve rode paprika
3 grote wortels
1 bouillonblokje
2 blikjes tomatenpuree
400 gram kikkererwten (ook Jumbo)
+/- 3 liter kokend water 

Zout en peper naar smaak
1,5 tl gemberpoeder
3 tl paprikapoeder
1 tl ras al hanout (Marokkaanse kruiden verkrijgbaar bij toko)
1 tl komijnpoeder
2 tl sambal oelek 



Hoe maak je het?
Allereerst begin je met water koken. Snij dan de ui fijn en pers de knoflookteen uit. Doe dit samen met wat olijfolie in de pan. Snij nu ook de paprika en de wortels in kleine stukjes en gooi deze erbij. 

Ondertussen zal het water gekookt zijn. Vul de pan tot op de helft. Was de linzen goed uit in een zeef en ook deze voeg je toe. 

Doe dan alle kruiden + sambal oelek, het bouillonblokje en de tomatenpuree en de rest van het water erbij. Laat zachtjes ongeveer 20 min koken en doe erna de kikkererwten erbij (wel eerst uitspoelen). Laat doorkoken voor 10 min en pureer alles fijn met een staafmixer. 
Bon appetit! 

Liefs,

F

Geen opmerkingen:

Een reactie posten