Als ik vrij ben vind ik het leuk om nieuwe recepten te proberen. Vandaag ben ik ook de keuken in gegaan om een rode linzensoep te maken. Ik heb hem al vaker gemaakt maar probeer het toch steeds net wat anders te doen door bijvoorbeeld te variëren met groente en/of kruiden. Deze soep is in ieder geval te lekker om niet te proberen en snel gemaakt! (Tip voor de studentjes die gezamenlijk koken ;) ) Alleen kant en klaar uit de winkel is sneller..
Wat heb je nodig?
(voor 6 tot 8 personen)
Olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
500 gram rode linzen (kun je gewoon bij de Jumbo halen)
halve rode paprika
3 grote wortels
1 bouillonblokje
2 blikjes tomatenpuree
400 gram kikkererwten (ook Jumbo)
+/- 3 liter kokend water
1 ui
1 teentje knoflook
500 gram rode linzen (kun je gewoon bij de Jumbo halen)
halve rode paprika
3 grote wortels
1 bouillonblokje
2 blikjes tomatenpuree
400 gram kikkererwten (ook Jumbo)
+/- 3 liter kokend water
Zout en peper naar smaak
1,5 tl gemberpoeder
3 tl paprikapoeder
1 tl ras al hanout (Marokkaanse kruiden verkrijgbaar bij toko)
1 tl komijnpoeder
2 tl sambal oelek
1,5 tl gemberpoeder
3 tl paprikapoeder
1 tl ras al hanout (Marokkaanse kruiden verkrijgbaar bij toko)
1 tl komijnpoeder
2 tl sambal oelek
Hoe maak je het?
Allereerst begin je met water koken. Snij dan de ui fijn en
pers de knoflookteen uit. Doe dit samen met wat olijfolie in de pan. Snij nu
ook de paprika en de wortels in kleine stukjes en gooi deze erbij.
Ondertussen zal het water gekookt zijn. Vul de pan tot op de
helft. Was de linzen goed uit in een zeef en ook deze voeg je toe.
Doe dan alle kruiden + sambal oelek, het bouillonblokje en
de tomatenpuree en de rest van het water erbij. Laat zachtjes ongeveer 20 min
koken en doe erna de kikkererwten erbij (wel eerst uitspoelen). Laat doorkoken
voor 10 min en pureer alles fijn met een staafmixer.
Bon appetit!
Liefs,
F
Geen opmerkingen:
Een reactie posten