dinsdag 3 februari 2015

Oranjebloesemwater


Dit flesje moet je hebben! In de Marokkaanse keuken wordt arome fleur d’orange, oftewel oranjebloesemwater, veelal gebruikt voor het bakken van koekjes, cakes en taarten. Het geeft een zoetige (overheersende) smaak af en je hebt er maar een heel klein beetje van nodig. Net om je koekjes en cakejes een extra boost te geven.
Niet lang geleden dacht ik, hm laat ik eens een theelepeltje van dit spul door mijn dagelijks bordje havermout proberen.. Sindsdien doe ik niet anders! 
Mijn havermout smaakt nu als een gebakje. Vooral in combinatie met kaneel..

Je kunt nog veel meer doen met oranjebloesemwater. Je kunt het in salades gebruiken als dressing maar ook door je pannenkoekbeslag!

Liefs,

F

P.S. Je kunt dit bij de Marokkaanse/Turkse winkel vinden en waarschijnlijk ook bij de Albert Heijn 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten