donderdag 16 juli 2015

#Recept ‘Rode linzensoep nr.2’



Jawel, een variatie op de rode linzensoep die al op mijn blog staat. Lees het recept hiervan hier. Rode linzen zijn echt een favoriet geworden. Niet alleen van mij, maar ook van mijn familie en vrienden waarvoor ik deze soep heb gemaakt! 
Hierbij mijn eigen recept en variatie op de Marokkaanse rode linzen soep. 

Wat heb je nodig? (voor 6 personen)
400 gram rode linzen (is gewoon verkrijgbaar bij Jumbo en anders bij Turkse supermarkt)
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 blikje tomaten puree
6 grote wortels
3 á 4 stengels bleekselderij
+/- 2 liter gekookt water
1,5 el olijfolie
zout (naar smaak)
peper (naar smaak)
4 tl paprikapoeder


Hoe maak je het?
1. Begin met het aanzetten van je waterkoker.
Doe wat olijfolie in de pan. Snij dan je uitje fijn, pers de knoflook uit en laat even aanfruiten.
 
2. Vervolgens was je de linzen met koud water (in een vergiet) en doe je deze erbij. Voeg nu ook meteen de tomatenpuree en een klein beetje water toe.
 
3. Ondertussen snij je nu je wortels in kleinere stukjes. Doe dit ook met de stengels bleekselderij. Voeg beide toe en vul je pan met water.
 
4. Nu kun je ook het zout, peper en paprikapoeder toevoegen om vervolgens alles te pureren tot een soep. Laat nog even op zacht vuur staan om de soep wat dikker te laten worden. Eet smakelijk!

Liefs,

F

P.S.: Maak deze soep als variatie op de traditionele Harira tijdens de Ramadan (alhoewel de maand bijna over is..)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten