Back to business! Dit weer vraagt wel om bepaald soort voedsel: SOEP! Wanneer mijn man en ik zin hebben in soep, maak ik extra veel zodat we er de volgende dag ook van kunnen eten. Meestal maak ik zoveel dat heel de wijk mee kan eten. Ik laat jullie zien hoe ik mijn tomatensoep altijd maak.
Wat heb je nodig? (voor zeker 8 personen)
10 tomaten (meer of minder kan altijd)
1 of 2 grote uien
2 of 3 tenen knoflook
5 el meel of bloem
1 blikje tomatenpuree (de iets grotere variant)
zout/peper/paprikapoeder naar smaak
1 tl sambal (dit kun je ook weglaten)
Hoe maak je het?
- Begin met wat olijfolie in een grote soeppan en voeg daar de grof gesneden ui en knoflookteentjes aan toe. Ondertussen kook je 2,5/3 liter water.
- Halveer de tomaten en snijd deze nogmaals door de helft om ook deze toe te voegen. Je kunt er voor kiezen om de tomaten eerst te pellen. (Dit doe ik natuurlijk nooit, veel te veel werk!)
- Voeg nu het gekookt water toe tot de helft van de soeppan.
- Met een garde mix je in een kom 5 el bloem met koud water. Giet dit door een zeef in de pan. Dit is nodig om de soep iets te binden. Je zou dit ook kunnen vervangen door 2 aardappels.
- Voeg nog wat extra gekookt water toe.
- Breng de soep nu op smaak met het blikje tomatenpuree, zout, peper, paprikapoeder en sambal.
- Pureer met een staafmixer en laat nog een halfuur doorkoken. Proef tussendoor veel tot je soepje perfect is.
Liefs,
F
Geen opmerkingen:
Een reactie posten