vrijdag 1 september 2017

#Recept 'Vleesjes zoals mama ze maakt'


Voor ik mijn recept deel met jullie, wil ik eerst wat zeggen: Eid Mubarek!! Het is Offerfeest. Deze feestdag is eigenlijk een vleesdag. Families en vrienden komen bij elkaar en zetten lekker de BBQ aan voor heerlijke shwa (vleesspiesjes). Als het weer dat niet toelaat, gebeurt het binnen op een grill.


Het recept dat ik deel past goed bij deze dag. Het is een recept die ik van mijn moeder heb geleerd, dus alle credits gaan naar haar!


Wat heb je nodig? (voor 2/3 personen)
  • 500 gram kalfsvlees zonder bot
  • peterselie en/of koriander
  • 6 tomaten
  • 1 tot 2 uien
  • teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl komijn
  • zout/peper naar smaak
Hoe maak je het?
  1. Snijd het vlees alvast in kleine blokjes en zet het even opzij.
  2. Gooi wat olijfolie in de pan op middelhoog vuur.
  3. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflookteen uit. Beide kunnen in de pan tot het glazig wordt.
  4. Pak je vleesjes erbij en gooi deze in de pan. Niet vergeten te roeren!
  5. Vervolgens snijd je de tomaten, het liefst zonder vel, in kleine stukjes. Ook deze mogen bij de vleesjes.
  6. Nu mag de koriander en/of peterselie erbij. Deze keer heb ik alleen peterselie gebruikt, maar je kunt beide lekker mixen. Hak de verse kruiden fijn en voeg toe aan de pan. De hoeveelheid mag je zelf bepalen. Houd wel rekening met de krachtige smaak van koriander. Off topic: wist je dat sommige mensen het naar zeep vinden smaken..?
  7. Ten slotte, voeg je de komijn, zout en peper toe. Laat even pruttelen voor 10 min en proef tussendoor of het nog iets nodig heeft.


Tip: wij aten dit met Turks brood obviously, wat anders. Je kunt er verder een simpele salade bij maken en je hebt een heerlijke maaltijd. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten