Soms denk ik dan ook (nog steeds) aan emigreren naar een land waar het altijd rond de 25 graden is. Oké, terwijl ik verder droom daarover, kun jij mijn nieuwe recept gaan maken. Ik moet toegeven, herfstachtig weer heeft ook voordelen. Eén daarvan is soep!
Wat heb je nodig? (6 personen)
400 gram kipfilet
1 grote ui (in halve ringen)
2 grote knoflooktenen
4 stengels bleekselderij
halve prei
400 gram (geschrapte) wortels
1,5 liter gekookt water
1 volle tl sambal badjak
4 tot 5 el ketjap manis
zout/peper
Hoe maak je het?
- Het makkelijkst is om te beginnen met alle groentes en kip te snijden. Lees: pak gerust je Ipad erbij en zet je favoriete serie aan.
- Snijd de ui in halve ringen, de prei in ringen en de bleekselderij in (dunne) schijfjes. Uiteraard was je alles vooraf. De wortels heb ik gepureerd met een staafmixer om een iets vollere structuur te krijgen. De kipfilet kun je in kleine blokjes snijden.
- Druppel wat (olijf)olie in een soeppan en doe hier de kipfilet bij. Laat de stukjes op middelhoog vuur even aanbakken en voeg vervolgens de ui en geperste knoflooktenen toe.
- Na 10 minuten kun je de rest van de groentes toevoegen. Kook ondertussen het water.
- Voeg nu het water toe.
- Om de soep (nog meer) op smaak te brengen, voeg je nu de ketjap manis, de sambal badjak en het zout/peper toe. Doe dit op smaak en proef tussendoor. De soep kun je op iets zachter vuur laten koken totdat de groentes zacht zijn. Prik met een vork tussendoor om te kijken hoe gaar de groentes zijn.
- Zet het vuur uit, schenk in een grote kom, pak een dekentje erbij en geniet! Eet smakelijk!
F
Geen opmerkingen:
Een reactie posten