zaterdag 18 november 2017

Aardappeltjes uit de oven

Zaterdagmiddag live vanuit mijn gezellige woonkamer waar ik aan mijn grote teakhouten tafel zit. Een grote kop groene thee, Tony Chocolony Caramel zeezout en het geluid van de tikkende regendruppels tegen het raam. Het perfecte moment om weer een recept met jullie te delen. 

Vandaag laat ik jullie zien hoe ik mijn aardappeltjes uit de oven maak. Mijn man en ik zijn er gek op. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege het feit dat iemand hier in huis niet erg blij wordt van een portie gekookte aardappelen. ''Daar zit geen liefde in.'', is zijn levensmotto als het gaat om gekookte levensmiddelen. 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen) (verdubbel het recept als je met meer personen eet)
1 middelgrote zoete aardappel
6 a 8 middel tot kleine aardappelen (meestal gebruik ik de aardappels met een rode schil, Jumbo)
Olijfolie
2 a 3 teentjes knoflook
Knoflookpoeder
Chilivlokken
4 el ketjap manis
2 el soya saus 
Zout/peper 

Tip: Soms laat ik de ketjap manis en soya saus achterwege en vervang ik dit met wat rozemarijn.



Hoe maak je het?
1. Was de aardappelen goed, we gaan ze met schil gebruiken. Snijd dan de aardappelen in grote frieten/wedges. 
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bakplaat er uit en leg er bakpapier in. Je kunt de frieten direct op de bakplaat leggen. 
3. Druppel wat olijfolie over de frieten. Niet te veel, anders krijg je slappe friet uit de oven.
4. Pers de knoflookteentjes uit over de aardappelen. En voeg nu alle kruiden, ketjap manis en soya saus toe. Hussel alles goed door elkaar en plaats de bakplaat in de oven voor ongeveer 25 tot 35 minuten. Vergeet niet om na een kwartier de frieten 'om te draaien'. Eet smakelijk! Serveer er bijvoorbeeld vlees of vis en een lekkere salade bij. 

Liefs,

F.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten