Gisterenavond maakte ik een heerlijke pasta pesto tonijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een aantal jaar geleden niet van pasta hield en ik het dus ook niet maakte. Ondertussen was pasta het lievelingsgerecht van vele mensen om mij heen. Ik begreep nooit waarom.
Pesto! Dat was een heuse verbetering ten opzichte van de tomatensaus die ik normaal gesproken gewend was. Vanaf het moment dat ik pasta pesto geprobeerd had, ben ik de Italiaanse keuken steeds meer gaan waarderen.
Tot mijn grote verbazing, heb je slechts een halfuur nodig om een voedzaam bordje pasta klaar te maken. Een halfuur klinkt voor mij als heaven, aangezien je vaak langer nodig hebt voor een Marokkaans gerecht. Dat geldt helemaal na een dag werken!
Gisteren wilde ik eens een keer zelfgemaakte pesto gebruiken in plaats van een potje uit de winkel. Dat heb ik gedaan en het resultaat was echt heerlijk! Zo heerlijk dat ik vergeten ben een foto te maken van mijn bord...
Wat heb je nodig? (voor circa 10 flinke el pesto)
20 a 30 verse blaadjes basilicum
1 a 2 el olijfolie
1 a 2 el water
20 gram (geraspte) Parmezaanse kaas
30 a 40 gram pijnboompitten
1 grote of 2 wat kleinere knoflooktenen
1 a 2 el citroensap
klein handje cashewnoten (dit kunnen ook walnoten zijn)
zout/peper (voeg dit pas toe als je bovenstaande ingrediënten gepureerd en geproefd hebt)
Hoe maak je het?
1. Alle ingrediënten (op zout en peper na) mogen worden gepureerd tot een gladde crème. Ik heb dit gedaan in de hak-molen van mijn staafmixer.
2. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Je pesto is klaar voor gebruik!
Tip nr.1: Als de pesto niet glad genoeg is, voeg je wat vloeistof (water, olijfolie of citroensap) toe.
Tip nr.2: De pesto kun je ook maken als dip en opdienen als voorafje met verse (warme!) stokbrood.
Liefs,
F.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten