woensdag 20 december 2017

Kip in curry kokossaus


Mijn broertjes hebben vanavond bij ons gegeten en ik maakte een heerlijke curry! Laat ik het zo zeggen, als ik dit gerecht niet had gemaakt, kreeg ik dat wel te horen. Het is een van hun (en mijn!) favoriete gerechten geworden.

Zo lang maak ik deze curry nog niet. Het originele recept heb ik zo’n twee jaar geleden ontdekt na het bestellen van een van de kookboeken van Deliciously Ella. Sindsdien maak ik dit recept wekelijks. Hoe vaker ik het maak, hoe meer ik er mijn eigen draai aan geef. Het recept deel ik graag met jullie, aangezien het én makkelijk te maken is én heel erg lekker is. Zelfs mijn moeder (lees: proeft niet graag nieuwe smaken uit en al helemaal geen kokos) heeft het al een paar keer gemaakt. Lees snel mee!


Wat heb je nodig? (voor 5 á 6 personen)
1 ui
3 teentjes knoflook
1 zak Italiaanse groenten 400 gram
1 zak gesneden pompoenblokjes 400 gram (kun je in de koeling supermarkt vinden)
2 blikken tomatenblokjes van 400 ml

1,5 blik kokosmelk (600 ml totaal)
200 gram kikkererwten (kun je weg laten of juist meer toevoegen)
halve kg kipfilet in kleine blokjes gesneden

Kruiden:
2 tl komijnpoeder

3 tl kurkuma (het is niet alleen super gezond, maar zorgt ook voor de mooie kleur!)
0,5 tl gemberpoeder
chilivlokken (naar smaak, optioneel)
zout/peper (naar smaak)verse koriander (klein bosje)




Hoe maak je het?
1. Begin door de kipfilet in kleine blokjes te snijden en zet apart.
2. Snipper het uitje en laat aanfruiten met wat olijfolie in een diepe (soep)pan. Voeg dan de kipfilet toe.
3. Pers je knoflookteentjes uit in de pan en voeg een laagje (zo'n 150ml) gekookt water toe.
4. Als de kipfilet wit kleurt, kun je de Italiaanse groenten en pompoenblokjes toevoegen.
5. Je kunt nu ook meteen de tomatenblokjes en kokosmelk toevoegen. Heerlijk wat voor geuren er dan uit de pan komen!!
6. De kruiden, behalve de verse koriander, kun je erbij doen. Laat de curry even op middel-laag vuur koken.
7. Na 10 minuten voeg je de kikkererwten toe. Snijd ondertussen de koriander fijn en voeg 5 minuten voor je het vuur uit zet toe. Bewaar een paar takjes als garnering. Wij eten dit meestal met rijst of met quinoa. Smakelijk eten!

Tip: Mocht je er een vegetarisch (en zelfs veganistisch) gerecht van willen maken, laat dan de kip weg en voeg wat bonen toe. Zelf kies ik dan voor zwarte bonen en voeg ik een zoete aardappel in klein gesneden blokjes toe.


Liefs,

F.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten