Hopelijk heb je het jaar kunnen afsluiten zoals je voor ogen had en ben je gestart met wat goede voornemens! Persoonlijk ben ik niet zo van de goede voornemens, puur en alleen omdat het 1 januari is. Ik vind dat je er altijd voor moet zorgen dat je leeft zoals je dat graag zou willen en de gedragsveranderingen altijd kunt toepassen (want, laten we eerlijk wezen, meestal gaat het om gedrag, denk aan sporten, minder eten, stoppen met roken e.d.). Goede voornemens zijn niet gebonden aan een datum, just go for it, iedere dag! Een soort levensstijl.
Vorige week had ik een etentje met mijn moeder en zusjes. Ik zorgde daarbij voor het toetje. Met wat inspiratie van Deliciously Ella, dat wat ik nog in huis had liggen en mijn eigen creativiteit, maakte ik een overheerlijke toetje! Dit toetje is zo lekker geworden dat mijn zusje hem nog eens heeft gemaakt. Omdat er alleen maar 'gezonde' en voedzame ingrediƫnten in zitten, kun je dit zelfs maken voor het ontbijt! Ik noem het de Banango.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
4 bananen (bewaar 1 banaan ter garnering)
1 doosje bevroren mango
half doosje bevroren blauwe bessen/frambozen (of kies een ander rood fruit)
80 gram amandelen (ongezouten)
3 el agavesiroop
1 el kokosolie
2 el kokosrasp
400 gram magere kwark (100 gram p.p.)
4 mooie glazen
keukenmachine of hakmolen
blender
Hoe maak je het? (van de onderste tot aan de bovenste laag)
1e laag:
Hak de amandelen met een keukenmachine of een hakmolen. Voeg toe: 2 el agavesiroop, 1 el kokosolie, 10 dadels en 2 el kokosraps. Verdeel vervolgens een paar lepels van dit kruimelige mengsel over de 4 glazen. Bewaar nog wat voor de garnering straks.
2e laag:
Pureer met een blender 3 bananen met een heel doosje vriesfruit mango en een klein beetje water. Het water voeg je alleen toe als de blender het moeilijk heeft met de bevroren stukken fruit. Dit 'babyhapje' verdeel je vervolgens tot ongeveer het midden van het glas.
3e laag:
Voeg per glas 100 gram magere kwark toe, boven op de mango/banaan mengsel. Daarna strooi je wat van de kruimels (zie laag 1) en wat kokosrasp bovenop laag 3.
Topping:
Snijd de overgebleven banaan in schijfjes en verdeel over 4 glazen. Verwarm in een steelpannetje het vriesfruit blauwe bes/framboos met 1 el agavesiroop en 2 tot 3 el water. Zodra het warm is (het hoeft niet te koken of stomen) kun je het met een lepel over de glazen verdelen. Geniet er van en een fijn weekend!
Liefs,
F.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten