Vorig weekend hebben mijn man en ik het hele weekend lekker gechillt! Lekker uitslapen, uitgebreid ontbijten en vervolgens series kijken, DE-HELE-DAG! Op dat soort dagen heb ik niet veel zin om uitgebreid te koken of lang in de keuken te staan, dus maakte ik een simpele maaltijd. Simpel betekent overigens niet minder lekker, want dit bij dit gerecht moet je echt oppassen dat je je vingers niet mee eet.
Ik maakte zelf-gesneden friet met daarbovenop een Marokkaanse saus - charmilla. Het is een hele bekende saus onder de Marokkanen en ieder heeft er zo zijn eigen versie van. Charmilla wordt vaak gegeten als bijgerecht of als hoofdgerecht met vis. Hieronder laat ik jullie zien hoe ik mijn charmilla maak (of eigenlijk die van mijn moeder, aangezien ik het van haar leerde).
Wat heb je nodig? (voor 2 a 3 personen)
3 grote uien
5 grote tomaten
2 grote knoflookteentjes
olijfolie
1 tl paprikapoeder
0,5 tl tot 1 tl komijnpoeder
0,5 tl knoflookpoeder
zout/peper naar smaak
Hoe maak je het?
1. Begin door wat olijfolie in de pan te doen. Snijd dan de uien in halve ringen en gooi ze in de pan.
2. Schil nu de tomaten en snijd ze in schijfjes of blokjes, net wat jij makkelijker vindt. De tomaten kun je toevoegen bij de uien.
3. Pers de knoflookteentjes uit en voeg alle kruiden toe. Het kan ook zomaar zijn dat je een scheutje water moet toevoegen. Doe dit op gevoel.
Et voila! Zo simpel is het om de charmilla te maken. Je kunt het eten met/over een gebakken visje, vis uit de oven of gewoon als dip met brood. Smakelijk!
Liefs,
F.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten