Nog vier dagen en dan vieren de meeste hier in Nederland
feest. Dat zie je aan alles. Huizen die zo mooi zijn versierd van binnen en
buiten. Het is alsof je op de set staat van een Amerikaanse kerstfilm.
Daarnaast heb je ook huizen waarvan ik denk dat ze dit jaar
maar beter kunnen overslaan. Je ziet dan van die geelachtige doeken, die 5 jaar
geleden nog wit waren en dienden als ‘sneeuw’.. Doe het goed, of doe het niet. En als ik dat
zeg, iemand die er maar weinig verstand van heeft (in hoeverre je hier verstand
van kunt hebben), hoe denkt iemand anders hier dan over die wel Kerst viert..
Maar ondanks dat ik zelf geen Kerst vier, vind ik het wel de
gezelligste periode van het jaar. Daarom heb ik iets bedacht: Kerst met een Marokkaans
tintje!
Ik heb een menu samengesteld voor jullie. Je kunt er voor kiezen om het hele menu te maken voor je gasten, maar ook kun je er voor kiezen om alleen het voorgerecht te maken en de rest in te vullen naar eigen wens. In ieder geval, eet smakelijk en fijne feestdagen!
Marokkaans Kerst menu:
Appetizer
Dadels met walnoot
Voorgerecht
Harira (Marokkaanse soep)
Hoofdgerecht
Gehakt in tomatensaus met ei, uit de Tajine (zie hiervoor
deze post)
Nagerecht
Basbousa met een bolletje vanille-ijs
P.S.: aankomende dagen post ik de rest van de recepten
Liefs,
F
Geen opmerkingen:
Een reactie posten