zaterdag 20 december 2014

Een Marokkaanse Kerst



Nog vier dagen en dan vieren de meeste hier in Nederland feest. Dat zie je aan alles. Huizen die zo mooi zijn versierd van binnen en buiten. Het is alsof je op de set staat van een Amerikaanse kerstfilm. 

Daarnaast heb je ook huizen waarvan ik denk dat ze dit jaar maar beter kunnen overslaan. Je ziet dan van die geelachtige doeken, die 5 jaar geleden nog wit waren en dienden als ‘sneeuw’..  Doe het goed, of doe het niet. En als ik dat zeg, iemand die er maar weinig verstand van heeft (in hoeverre je hier verstand van kunt hebben), hoe denkt iemand anders hier dan over die wel Kerst viert.. 

Maar ondanks dat ik zelf geen Kerst vier, vind ik het wel de gezelligste periode van het jaar. Daarom heb ik iets bedacht: Kerst met een Marokkaans tintje

Ik heb een menu samengesteld voor jullie. Je kunt er voor kiezen om het hele menu te maken voor je gasten, maar ook kun je er voor kiezen om alleen het voorgerecht te maken en de rest in te vullen naar eigen wens. In ieder geval, eet smakelijk en fijne feestdagen!

Marokkaans Kerst menu:

Appetizer
Dadels met walnoot

Voorgerecht
Harira (Marokkaanse soep)

Hoofdgerecht
Gehakt in tomatensaus met ei, uit de Tajine (zie hiervoor deze post) 

Nagerecht
Basbousa met een bolletje vanille-ijs


P.S.: aankomende dagen post ik de rest van de recepten 

Liefs,

F

Geen opmerkingen:

Een reactie posten