Harira is een echte Marokkaanse
soep en volgens mij zelfs de bekendste. Het is een volle soep en je kunt hem
maken met vlees of kip, net waar je zin in hebt. Als je vegetarisch bent, kun
je dit ook weglaten. De soep blijft even lekker.
Ik maak harira best vaak, alleen zit er meer tijd in
dan je gewend bent om een soepje te maken. Je hoeft er in principe niks bij te maken,
want de harira vult goed.
Dit is hoe ik het altijd maak:
Ingrediënten voor 6 personen:
Dit is hoe ik het altijd maak:
Ingrediënten voor 6 personen:
3 stengels bleekselderij
1 ui
2 tomaten
6 wortels
een handje peterselie
1 ui
2 tomaten
6 wortels
een handje peterselie
1 el zonnebloemolie of olijfolie
150 gram gehakt
Tomatensaus
1 zakje groentesoep
1 zakje tomatensoep
3 el meel
een handje krulvermicelli
een handje koriander
+/- 2 liter water
Kruiden:
3 tl paprikapoeder
1 tl ras al hanout
1 el zout
Halve tl zwarte peper
Halve tl knoflookpoeder
Halve tl komijn
Halve tl safraan
1. Doe de eerste vijf ingrediënten in een blender en voeg
wat water toe om het makkelijker tot een geheel te mixen. Ondertussen kook je
water.
2. Doe wat olie in de pan en voeg dan het gehakt toe. Bak
dit even een paar minuten en voeg dan de groentemix toe die je net bij stap 1
hebt fijn gemalen.
3. Voeg nu tomatensaus toe tot de ingrediënten in de pan
roder van kleur worden. Voeg nu ook meteen alle kruiden toe en roer. Daarna kun
je het gekookte water erbij doen tot de pan vol is.
4. 45 minuten later, meng je het zakje groentesoep en
tomatensoep met meel door elkaar in een aparte kom. Doe hier water bij tot de
kom vol is. Pas daarna kun je dit mengsel in de pan gooien.
5. Laat anderhalf uur doorkoken en doe dan de
krulvermicelli en koriander in de pan. Na 5 minuten kun je het vuur uitzetten. Eet
smakelijk!
Liefs,
F
Geen opmerkingen:
Een reactie posten